OPIS

Grozdje za to izredno polno, ekstraktno, temnordeče vino zraste na dolomitni matični podlagi. Sestavljajo ga tri rdeče sorte, ki rastejo na zelo kamnitih in pustih tleh. Trte so izredno malo obremenjene- vsaka rodi največ eno buteljko. Je zahtevnejše, zato ga priporočamo izbranim jedem, na osnovi rdečega mesa.

Podrobnosti

SORTA GROZDJA: dornfelder, regent, modra frankinja
VINORODNI OKOLIŠ: Dolenjska
VINOGRAD: Pri zidani luži- Mala Hubajnica
TLA: lapor in ilovka
LEGA VINOGRADA: jug
NADMORSKA VIŠINA: 450 m
TRGATEV: ročna, zjutraj v fiziološki zrelosti, popolnoma zdravo in odbrano grozdje
VINIFIKACIJA: 7 dnevna maceracija, prešanje s pnevmatsko prešo, vrenje in biološki razkis, šolanje na finih drožeh 5 mesecev v rabljenih barik sodčkih
ZORENJE: 400 l in barik sodi 3 mesece
VSEBNOST ALKOHOLA: 11,5 vol. %
SKUPNA KISLINA: 5,6 g/l
STEKLENIČENJE: ob stari luni, buteljke 0,75l
TEMPERATURA SERVIRANJA: 16-18 ⁰C
K HRANI: divjačina, pečeno meso na žaru, suho meso (prašič mangolica), različni siri