OPIS

Je krepko, sadno, temnordeče vino. Nudi nam široko paleto zaznav po črnem jagodičevju. V okusu je vino čvrsto in rahlo pikantno. Med rdečimi sortami ta sorta prednjači v vsebnosti blagodejnega resveratrola, zato je vse bolj iskana. Modro frankinjo ponudimo k jagenjčku, mesu z žara ali divjačini.

Podrobnosti

SORTA GROZDJA: modra frankinja
VINORODNI OKOLIŠ: Dolenjska
VINOGRAD: Huba in Amfiteater- Mala Hubajnica
TLA: lapor in ilovka
LEGA VINOGRADA: jug, jugozahod
NADMORSKA VIŠINA: 450 m
TRGATEV: ročna, zjutraj v fiziološki zrelosti, popolnoma zdravo in odbrano grozdje
VINIFIKACIJA: 5 dnevna maceracija, prešanje s pnevmatsko prešo, vrenje in biološki razkis, šolanje v večjih sodih
ZORENJE: v hrastovem sodu in inoxu
VSEBNOST ALKOHOLA: 11,5 vol. %
SKUPNA KISLINA: 6,0 g/l
STEKLENIČENJE: litrska steklenica
TEMPERATURA SERVIRANJA: 16-18 ⁰C
K HRANI: pečeno meso ali meso na žaru, suhomesnati izdelki