Blanc de Blancs

Vino Huba Blanc de blancs je dokaz, kako podobna sta dolenjski in šampanjski terroir. • Penina je lepo mineralna in sveža, hkrati pa kompleksna in elegantna. • Penina lahko pospremi celotni obrok. • Najboljši par pa bo s predjedmi, siri in morsko hrano, sploh z ostrigami in surovimi škampi.


Podrobnosti:

  • SORTA GROZDJA: chardonnay
     
  • VINORODNI OKOLIŠ: Dolenjska
     
  • VINOGRAD: Amfiteater- Mala Hubajnica
     
  • TLA: karbonat, kreda
     
  • LEGA VINOGRADA: jugo - vzhod
     
  • NADMORSKA VIŠINA: 430  - 450m
     
  • TRGATEV: ročna, zjutraj v tehnološki zrelosti, popolnoma zdravo in odbrano grozdje
  • VINIFIKACIJA: prešanje po šampanjskem protokolu (vrenje, hlajenje, naravna sedimentacija brez filtracije)
  • ZORENJE: na kvasovkah 24 mesecev
     
  • VSEBNOST ALKOHOLA: 12,0 vol. %
     
  • Stopnja sladkorja: BRUT (5,5 g /l sladkorja)
     
  • STEKLENIČENJE IN DEGORŽACIJA: ob stari luni, buteljke 0,75l
     
  • TEMPERATURA SERVIRANJA: 4-8 ⁰C
     
  • K HRANI: predjedi, testenine z morskimi sadeži,  parmezan, ostrige z oljčnim oljem,…