Blanc de Blancs
Vino Huba Blanc de blancs je dokaz, kako podobna sta dolenjski in šampanjski terroir. • Penina je lepo mineralna in sveža, hkrati pa kompleksna in elegantna. • Penina lahko pospremi celotni obrok. • Najboljši par pa bo s predjedmi, siri in morsko hrano, sploh z ostrigami in surovimi škampi.
Podrobnosti:
-
SORTA GROZDJA: chardonnay
-
VINORODNI OKOLIŠ: Dolenjska
-
VINOGRAD: Amfiteater- Mala Hubajnica
-
TLA: karbonat, kreda
-
LEGA VINOGRADA: jugo - vzhod
-
NADMORSKA VIŠINA: 430 - 450m
- TRGATEV: ročna, zjutraj v tehnološki zrelosti, popolnoma zdravo in odbrano grozdje
- VINIFIKACIJA: prešanje po šampanjskem protokolu (vrenje, hlajenje, naravna sedimentacija brez filtracije)
-
ZORENJE: na kvasovkah 24 mesecev
-
VSEBNOST ALKOHOLA: 12,0 vol. %
-
Stopnja sladkorja: BRUT (5,5 g /l sladkorja)
-
STEKLENIČENJE IN DEGORŽACIJA: ob stari luni, buteljke 0,75l
-
TEMPERATURA SERVIRANJA: 4-8 ⁰C
- K HRANI: predjedi, testenine z morskimi sadeži, parmezan, ostrige z oljčnim oljem,…




