Carniola rubra

Grozdje za to izredno polno, ekstraktno, temnordeče vino zraste na dolomitni matični podlagi. •  Sestavljajo ga tri rdeče sorte, ki rastejo na zelo kamnitih in pustih tleh. • Trte so izredno malo obremenjene - vsaka rodi največ eno buteljko. • Je zahtevnejše, zato ga priporočamo izbranim jedem na osnovi rdečega mesa.


Podrobnosti:

  • SORTA GROZDJA: dornfelder, regent, modra frankinja
     
  • VINORODNI OKOLIŠ: Dolenjska
     
  • VINOGRAD: Pri zidani luži - Mala Hubajnica
     
  • TLA: lapor in ilovka
     
  • LEGA VINOGRADA: jug
     
  • NADMORSKA VIŠINA: 450 m
     
  • TRGATEV: ročna, zjutraj v tehnološki zrelosti, popolnoma zdravo in odbrano grozdje
     
  • VINIFIKACIJA: kratka maceracija, prešanje s pnevmatsko prešo, vrenje, hlajenje in biološki razkis, šolanje na finih drožeh 5 mesecev v rabljenih barik sodčkih
     
  • ZORENJE: 400 l in barik sodi 3 mesece
     
  • VSEBNOST ALKOHOLA: 11,5 vol. %
     
  • SKUPNA KISLINA: 5,6 g/l
     
  • STEKLENIČENJE: ob stari luni, buteljke 0,75l
     
  • TEMPERATURA SERVIRANJA: 16-18 ⁰C
     
  • K HRANI: divjačina, pečeno meso na žaru, suho meso (prašič mangolica), različni siri