penina Vialina

Je sestavljena iz žametovke in modre frankinje.


Podrobnosti:

  • SORTA GROZDJA: Žametovka, modra frankinja
     
  • VINORODNI OKOLIŠ: Dolenjska
     
  • VINOGRAD: Amfiteater - Mala Hubajnica
     
  • TLA: karbonat
     
  • LEGA VINOGRADA: jug
     
  • NADMORSKA VIŠINA: 430 - 490m
     
  • TRGATEV: ročna, zjutraj v tehnološki zrelosti, popolnoma zdravo in odbrano grozdje
     
  • VINIFIKACIJA: prešanje po šampanjskem protokolu (vrenje, hlajenje, naravna sedimentacija brez filtracije)
     
  • KLASIČNA METODA: stabilizacija, zorenje v inox posodi, sekundarna fermentacija v steklenicah
     
  • ZORENJE: na kvasovkah min 24 mesecev
     
  • VSEBNOST ALKOHOLA: 11 vol. %
     
  • STOPNJA SLADKORJA: BRUT 7g/l
     
  • STEKLENIČENJE IN DEGORŽACIJA: ob stari luni, buteljke 0,75l
     
  • TEMPERATURA SERVIRANJA: 4-6 ⁰C
     
  • K HRANI: predjedi, lažje testenine, jagode, melona,…