penina Vialina
Je sestavljena iz žametovke in modre frankinje.
Podrobnosti:
-
SORTA GROZDJA: Žametovka, modra frankinja
-
VINORODNI OKOLIŠ: Dolenjska
-
VINOGRAD: Amfiteater - Mala Hubajnica
-
TLA: karbonat
-
LEGA VINOGRADA: jug
-
NADMORSKA VIŠINA: 430 - 490m
-
TRGATEV: ročna, zjutraj v tehnološki zrelosti, popolnoma zdravo in odbrano grozdje
-
VINIFIKACIJA: prešanje po šampanjskem protokolu (vrenje, hlajenje, naravna sedimentacija brez filtracije)
-
KLASIČNA METODA: stabilizacija, zorenje v inox posodi, sekundarna fermentacija v steklenicah
-
ZORENJE: na kvasovkah min 24 mesecev
-
VSEBNOST ALKOHOLA: 11 vol. %
-
STOPNJA SLADKORJA: BRUT 7g/l
-
STEKLENIČENJE IN DEGORŽACIJA: ob stari luni, buteljke 0,75l
-
TEMPERATURA SERVIRANJA: 4-6 ⁰C
- K HRANI: predjedi, lažje testenine, jagode, melona,…


