Cviček

Tradicionalno slovensko vino, ki mu dajejo značaj rdeče in bele sorte. Je rdečkaste barve, prijetnega sadnega vonja in nežnega, svežega okusa.


Podrobnosti:

  • SORTA GROZDJA: žametovka, modra frankinja, kraljevina, laški rizling
     
  • VINORODNI OKOLIŠ: Dolenjska
     
  • VINOGRAD: Amfiteater- Mala Hubajnica
     
  • TLA: lapor in ilovka
     
  • LEGA VINOGRADA: jugovzhod, jug, jugozahod
     
  • NADMORSKA VIŠINA: 430  - 450m
     
  • TRGATEV: ročna, zjutraj v fiziološki zrelosti, popolnoma zdravo in odbrano grozdje, vsaka sorta posebej
  • VINIFIKACIJA: 3 dnevna maceracija rdečega grozdja, prešanje s pnevmatsko prešo, vrenje in delni biološki razkis, šolanje na finih drožeh 4-5 mesecev v inox posodi; belo grozdje nežno stiskano, bistrenje, vrenje in hlajenje; po bistrenju zvrščanje
  • ZORENJE: inox posode
     
  • VSEBNOST ALKOHOLA: 9,5 - 10,0 vol. %
     
  • SKUPNA KISLINA: 6,4 g/l
     
  • STEKLENIČENJE: 0,75l buteljka
     
  • TEMPERATURA SERVIRANJA: 10 - 14 ⁰C
     
  • K HRANI: dolenjske kulinarične posebnosti (štruklji, kuhana šunka, krvavice), suhomesnati izdelki, odojek