Cviček
Tradicionalno slovensko vino, ki mu dajejo značaj rdeče in bele sorte. Je rdečkaste barve, prijetnega sadnega vonja in nežnega, svežega okusa.
Podrobnosti:
-
SORTA GROZDJA: žametovka, modra frankinja, kraljevina, laški rizling
-
VINORODNI OKOLIŠ: Dolenjska
-
VINOGRAD: Amfiteater- Mala Hubajnica
-
TLA: lapor in ilovka
-
LEGA VINOGRADA: jugovzhod, jug, jugozahod
-
NADMORSKA VIŠINA: 430 - 450m
- TRGATEV: ročna, zjutraj v fiziološki zrelosti, popolnoma zdravo in odbrano grozdje, vsaka sorta posebej
- VINIFIKACIJA: 3 dnevna maceracija rdečega grozdja, prešanje s pnevmatsko prešo, vrenje in delni biološki razkis, šolanje na finih drožeh 4-5 mesecev v inox posodi; belo grozdje nežno stiskano, bistrenje, vrenje in hlajenje; po bistrenju zvrščanje
-
ZORENJE: inox posode
-
VSEBNOST ALKOHOLA: 9,5 - 10,0 vol. %
-
SKUPNA KISLINA: 6,4 g/l
-
STEKLENIČENJE: 0,75l buteljka
-
TEMPERATURA SERVIRANJA: 10 - 14 ⁰C
- K HRANI: dolenjske kulinarične posebnosti (štruklji, kuhana šunka, krvavice), suhomesnati izdelki, odojek
.png)