Modra frankinja

Tradicionalna slovenska Modra frankinja 0,75l, suho. lastna trgatev in polnitev


Podrobnosti:

  • SORTA GROZDJA: modra frankinja
     
  • VINORODNI OKOLIŠ: Dolenjska
     
  • VINOGRAD: Huba in Amfiteater Mala Hubajnica
     
  • TLA: lapor in karbonat
     
  • LEGA VINOGRADA: jug, jugozahod
     
  • NADMORSKA VIŠINA: 450m
     
  • TRGATEV: ročna v male zabojčke, v fiziološki zrelosti,
  • VINIFIKACIJA: 5-7 dnevna maceracija, prešanje s pnevmatsko prešo, vrenje in biološki razkis, šolanje na finih drožeh 6 mesecev v rabljenih barik sodčkih
  • ZORENJE: 400 l in barik sodi 4 mesece
     
  • VSEBNOST ALKOHOLA: 12,0 vol. %
     
  • SKUPNA KISLINA: 5,6 g/l
     
  • STEKLENIČENJE: ob stari luni, buteljke 0,75l 
     
  • TEMPERATURA SERVIRANJA: 16 - 18 ⁰C
     
  • K HRANI: pečeno meso ali meso na žaru, suho meso, rahlo pikantni siri