Modra frankinja
Tradicionalna slovenska Modra frankinja 0,75l, suho. lastna trgatev in polnitev

Podrobnosti:
-
SORTA GROZDJA: modra frankinja
-
VINORODNI OKOLIŠ: Dolenjska
-
VINOGRAD: Huba in Amfiteater Mala Hubajnica
-
TLA: lapor in karbonat
-
LEGA VINOGRADA: jug, jugozahod
-
NADMORSKA VIŠINA: 450m
- TRGATEV: ročna v male zabojčke, v fiziološki zrelosti,
- VINIFIKACIJA: 5-7 dnevna maceracija, prešanje s pnevmatsko prešo, vrenje in biološki razkis, šolanje na finih drožeh 6 mesecev v rabljenih barik sodčkih
-
ZORENJE: 400 l in barik sodi 4 mesece
-
VSEBNOST ALKOHOLA: 12,0 vol. %
-
SKUPNA KISLINA: 5,6 g/l
-
STEKLENIČENJE: ob stari luni, buteljke 0,75l
-
TEMPERATURA SERVIRANJA: 16 - 18 ⁰C
- K HRANI: pečeno meso ali meso na žaru, suho meso, rahlo pikantni siri
